Pressemeldinger


22. Mai 2023

Rå Biopark med milliard-avtale på biogass i nord

Smilene satt løst hos både ledelsen i Rå Biopark og Barents NaturGass da intensjonsavtalen om salg og distribusjon av biogass ble underskrevet i Hammerfest. Avtalen har en ramme på 1,2 milliarder.
- Dette er en milepæl for nordnorsk næringsliv. Samarbeidet mellom oss og Barents NaturGass er ikke bare en langsiktig avtale om salg og distribusjon av biogassen som vi skal produsere, men også et enormt viktig bidrag til det grønne skifte i nord.
- Avtalen med Barents NaturGass er en bekreftelse på at Rå Biopark er et godt prosjekt og at man nå er veldig nær realisering av et stort fornybart energieventyr, sier daglig leder Sigve Daae Rasmussen i Rå Biopark.


22.05.2023 Pressemelding norsk
last ned

22.05.2023 press release english
last ned

Rå Biopark, som skal produsere biogass tilsvarende 5 millioner liter diesel av blant annet matavfall, har inngått intensjonsavtale om salg og distribusjon med Barents NaturGass til en verdi av 1,2 milliarder kroner. Fra venstre Simon Ford (Teknisk sjef, Rå Biopark), Stig Ove Hjelmevoll (Kvalitetsleder, Barents NaturGass), Mikael Rikstad Iversen (Salgssjef, Barents NaturGass), Sigve Daae Rasmussen (Daglig leder, Rå Biopark) og Frank Tony Arnesen (Driftsdirektør, Barents NaturGass)

Salgssjef Mikael Rikstad Iversen i Barents NaturGass og daglig leder i Rå Biopark, Sigve Daae Rasmussen, er meget godt fornøyd med å ha landet avtale om salg og distribusjon av biogass til en verdi av 1,2 milliarder kroner.

Smilet satt løst på kaikanten i Hammerfest da intensjonsavtalen om salg og distribusjon av biogass ble undertegnet. Fra venstre daglig leder Sigve Daae Rasmussen i Rå Biopark, kvalitetsleder Stig Ove Hjelmevoll i Barents NaturGass, teknisk sjef Simon Ford i Rå Biopark og salgssjef Mikael Rikstad Iversen i Barents NaturGass.04. Juni 2018

Swedgas og Barents NaturGass har skrevet avtale om leveranse til nytt bunkringsanlegg i Göteborg havn

Innen noen måneder kan fartøy for første gang bunkre flytende naturgass (LNG) fra en fast installasjon i Göteborgs Hamn. Infrastrukturbolaget Swedegas, som eier og driver anlegget og det norske selskapet Barents NaturGass som skal levere LNG med ISO-containere fra terminaler i Europa har inngått en avtale som nå gjør det mulig for sjøfarten å kjøpe marint brensel som oppfyller strenge utslippskrav.


24.04.2017 Pressemelding svensk
last ned

Jill Söderwall from the Port of Gothenburg and Johan Zettergren from Swedegas broke ground for the new plant earlier in the year

The port of Gothenburg


24. april 2017

Norges største dedikerte bunkringsanlegg for LNG åpnet i Hammerfest

Olje og energiminister Terje Søviknes åpnet i dag Barents NaturGass sitt bunkringsanlegg for LNG, nedkjølt flytende naturgass, på Polarbase i Hammerfest. Gjennom dette anlegget får fartøy i trafikk langs norskekysten, i Barentshavet eller gjennom den nordlige sjørute, enkel og effektiv tilgang på LNG, et drivstoff med svært gode miljøegenskaper.


24.04.2017 Pressemelding Norsk
last ned

link til regjeringens info
gå til link

Se video